Noua lege a pensiilor aduce schimbari substantiale. Ce se intampla cu recalcularea PENSIILOR VIDEO

Casa Nationala de pensii se pregateste sa angajeze aproximativ 1.300 de persoane care sa se ocupe de recalcularea pensiilor. Sunt 5 milioane de pensii care trebuie recalculate. In acelasi timp, se suplimenteaza fondurile pentru dotarea casei nationale de pensii cu logistica, tehnica de calcul, dar si medii de stocare
Potrivit noii legi a pensiilor, la calculul pensiei se va lua in considerare acordul global, al 13-lea salariu, dar si primele de Paste si Craciun, lucru care nu s-a facut pana in momentul de fata.
Masurile au fost luate de Guvern tocmai pentru ca cele 5 milioane de recalculari sa fie gata pana ca noua lege a pensiilor sa intre in vigoare.
Punctul de pensie si pensia minima au fost majorate conform unei ordonante de urgenta adoptate deja in Guvern. Ordonanta a fost adoptata tocmai pentru ca Guvernul sa aiba o masura de rezerva in cazul in care Presedintele va contesta legea la Curtea Constitutionala.
“Noi am pus si in legea noua a pensiilor, de la 1 septembrie, anticipand cumva si vazand acest atac la CCR, am luat decizia ca in ultima OUG din 2018 sa facem trimitere clar la modul de majorare a salariilor si a punctului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *