NOUL COD RUTIER. Ce patesc soferii care uita acest detaliu. Amenda e de 5800 de lei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In cazul in care ai ITP-ul expirat si esti oprit de un politist, acesta este obligat sa retina talonul si placutele de inmatriculare ale masinii, scrie auto-bild.ro. Desigur, urmeaza doua amenzi (una pentru lipsa ITP-ului valabil si una pentru condusul in timpul suspendarii inmatricularii) care, in 2019, poate ajunge (cumulat) la 5.800 de lei. Suplimentar, se elibereaza o dovada fara drept de circulatie, astfel ca masina mai poate fi deplasata doar pe platforma.
Citeste si?COD RUTIER 2019. AMENZI USTURĂTOARE pentru soferii care fac acest lucru in trafic
Certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare se restituie proprietarului de catre Politia Rutiera la incetarea suspendarii inmatricularii vehiculului, respectiv trecerea Inspectiei Tehnice Periodice. Potrivit legislatiei, aceasta trebuie facuta, in cazul masinilor de uz personal, la fiecare doi ani. Exceptie fac masinile cu varsta de peste 12 ani, detinatorii acestora fiind nevoiti sa le prezinte la ITP anual.
Pentru a trece ITP-ul, o masina poate avea, cel mult, deficiente minore. Daca masinile sunt identificate la verificari cu defecte majore sau defecte periculoase, masinile nu trec de …

spot_imgspot_img