Noul sef al TVR, vot negativ in Parlament

UPDATE:?Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, ca s-ar bucura daca membrii CA al TVR vor propune o persoana care sa reprezinte interesele postului public, nu un “om de casa” a lui Liviu Dragnea, precizand ca liberalii nu vor vota “”niciodata”” propunerea PSD.
=====
Plenul reunit al celor doua camere a respins, marti, propunerea Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane, George Orbean, pentru functia de presedinte-director general al SRTv cu 185 voturi “pentru” si 206 “impotriva”.?
Birourile reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis, marti seara, calendarul pentru numirea presedintelui director general al TVR, miercuri dimineata, la ora 8.00 urmand ca membrii Consiliului de Administratie al TVR sa faca o noua nominalizare, iar plenul reunit in care se va supune la vot propunerea, sa inceapa la ora 10.30,?cand a fost convocata sedinta celor doua Camere.?
Liviu Dragnea, si premierul Dacian Ciolos s-au intalnit luni seara si nu au ajuns la niciun acord pe aceasta tema, au declarat pentru News.ro surse politice, in conditiile in care Orbean a fost propus de Guvern, iar PSD o vrea pe Irina Radu. ?
Miercuri Consiliul de Administratie ar urma sa se reuneasca si sa faca o noua propunere, care ar urma sa fie audiata si votata ?in Comisiile reunite de cultura, dar si in plenul reunit al celor doua Camere.?
George Orbean a fost ales, in urma cu o saptamana, de catre membrii noului Consiliu de Administratie al TVR in functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean avand sapte voturi favorabile, fata de cele sase primite de Irina Radu.
Orbean a fost propus de Guvern si a fost ales cu 7 voturi din 13 de catre membrii noului Consiliu de Administratie al TVR. Irina Radu, propunerea PSD pentru sefia CA, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *