Numele vehiculate pentru guvernul PSD-ALDE. Dragnea imparte posturile, in absenta premierului propus. Sevil Shhaideh nu are voie sa vorbeasca

Liviu Dragnea a propus-o pentru functia de premier pe Sevil Shhadeih, o apropiata a sa. Dragnea este seful Camerei si conduce negocierile pentru Guvern, in absenta premierului propus.
Nominalizarea pentru postul de premier a fost insotita de numeroase semnale potrivit carora presedintele PSD Liviu Dragnea este cel care detine cu adevarat puterea, desi este impiedicat sa fie premier de condamnarea in dosarul fraudarii referendumului.

Astfel, Dragnea a prezentat numele lui Sevil Shhadeih dupa un vot al conducerii PSD prin care a fost mandatat sa faca propunerea la Cotroceni, fara a o prezenta colegilor, un veritabil cec in alb. Dupa consultarile de la Cotroceni, Dragnea a declarat ca avea dreptul legitim sa solicite pentru el functia de prim-ministru, dar ca o “condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala” l-au facut sa nu solicite acest lucru “deocamdata”. De altfel, seful PSD a refuzat, miercuri,? sa spuna cat va dura mandatul actualului guvern, in conditiile in care Avocatul Poporului ar putea contesta la CCR legea care ii interzice lui Dragnea sa faca parte din guvern. “Nimic nu este infinit”, a spus Dragnea intrebat daca guvernul va avea un mandat de patru ani.

Ministeriabilii cauta bunavointa lui Dragnea

Pana atunci, Dragnea a impartit deja rolurile: . “Doamna Shhaideh va fi premierul, iar eu voi fi responsabilul politic”. El i-a predat viitorului premier, la cheie pasii pe care ii are de urmat – sa nu fie vedeta, sa nu apara in presa – indicatie respectata de Sevil Shhaideh care pe tot parcursul zilei de ieri nu a facut nicio declaratie. Viitorul premier ar? urma sa nu aiba un proiect personal, sa respecte “in detaliu” programul de guvernare, mentionand si deficitul bugetar – 2,95%. Dragnea s-a autodistribuit? in pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor, fiind ales cu 216 voturi pentru si 101 impotriva, fiind singurul candidat pentru acest post. El a anuntat? ca prioritatea sa va fi sa se asigure de respectarea programului de guvernare.

Toate semnalele indica faptul ca Dragnea are ultimul cuvant si in stabilirea membrilor Guvernulului. De altfel, Dragnea a purtat, ieri, la Parlament negocieri cu liderii ALDE, Calin Popescu Tariceanu, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin, pe tema structurii guvernului si a distribuirii portofoliilor. In mod semnificativ, la discutii nu a participat tocmai Sevil Shhaideh, desi premierul ar trebui sa aiba un cuvant de spus in stabilirea echipei sale. PSD va forma o executivul alaturi de? ALDE, iar impartirea in Guvern se va face proportional intre cele doua partide. Potrivit intelegerii, ALDE ar trebui sa aiba trei ministere in viitorul Guvern, dar negocierile erau in desfasurare.

In aceste conditii, la PSD cuvantul de ordine pentru pretendentii de portofolii, era obtinerea acceptului lui Dragnea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *