O alta familie de romani din Norvegia se judeca pentru custodia copiilor

In cadrul emisiunii Talk B1, de la postul de televiziune B1TV, doi parinti care au avut probleme cu statul norvegian au avut o interventie video prin care au explicat situatia in care ei se afla, situatie asemanatoare cu cea a familiei Bodnariu.
Dumitru Nan, si cu nevasta sa au trecut prin momente groaznice, atunci cand reprezentantii Protectiei Copilului din Norvegia i-au anuntat ca ii vor decadea din drepturile parintesti din cauza relelor tratamente asupra minorilor. In interventia video, cei doi au explicat cum a inceput totul, si cum cei de la Protectia Copilului nu ar fi oferit detalii despre acuzatiile care li se adus.”Pe data de 27 octombrie, in jurul orei 9 am fost sunati sa ne prezentam la politie. Am fost audiati timp de 6 ore, iar dupa asta, jos ne astepta protectia copilului. Ne-au spus ca ne-au luat copiii. Nevasta mea a inceput sa planga, sa tipe”, a declarat barbatul la inceputul interventiei.
“E normal ca, orice parinte reactioneaza diferit atunci cand afla ca ii vor fi luati copiii. Le-am spus ca nu am putea sa traim fara copii, iar ei ne-au spus ca exista un spital de nebuni care ar putea sa ne ajute. Dupa doua saptamani, ne-am dus sa ii intrebam de ce ne-au luat copiii, si, dupa legea lor, care este motivul pentru care ne-au luat copiii. Persoana cu care am vorbit ne-a spus ca nu este in interesul lor motivul pentru care copilul ar spuen asa ceva, este de ajuns ca copilul a spus si ca este o dovada ca a fost lovita. Noi am fost acuzati ca am lovit copiii cu cureaua, ca am lovit fetita? in Romania, ca toata lumea i-a lovit. Fetita a spus, prima oara, pe data de 5 octombrie, si a fost ridicata pe data de 27 octimbrie, deci a stat 12 zile cu noi in casa. Le-am spus ca, daca in alea 12 zile, sa lase copilul cu noi nu era un pericol? Ne-au spus ca nu ii intereseaza aceste lucruri.?Cu o luna inainte, fetita a venit la noi si ne-a spus ca ea vrea alta familie, care sa-i dea jucarii, hainute si alte lucruri. I-am zis ca atunci o sa-l ia si pe Dragos, fratiorul sau, iar fetita mi-a zis ca “Da mami, pentru ca Dragos vine cu mine”.Aceste lucruri le-a invatat fetita la scoala, toate aceste lucruri pe care dupa, le-au spus si am fost acuzati de ele. Totul s-a intamplat dupa scoala. Mi-a cerut ceva odata, dar nu puteam sa-i dau. In acel moment mi-a spus ca va iesi afara si va tipa pana va veni cineva si va suna la politie si ne va lua”, a declarat femeia la inceputul interventiei.Tatal copiilor, Dumitru Nan, a oferit cateva detalii despre cum se comporta el cu fetita sa, si cum s-au facut investigatiile in cazul lor.?”Luni am dus-o la balet, marti am dus-o la handbal, in weekend la bazin. Toti au spus ca sunt un parinte bun. Dar eu nu eram piesa principala in ancheta. Sotia mea era principala acuzata in aceasta ancheta. Eu o singura data am fost la Protectia Copilului, si m-au intrebat daca am lovit fetita. Asta i-a intrebat si pe un cumnat si pe o alta ruda. Ce am recunoscut eu, e ca am pus-o o data la coltul rusinii”.Mama celor 2 copii a dat mai multe detalii despre cine a facut plangerea la Protectia Copilului.?”Toate anchetele pe care le-au facut pana acum au fost facute la 2 gradinite, o scoala la care a fost fetita si la alte cateva institutii de invatamant si nu a zis nimeni nimic. Persoana care a facut plangerea a? fost o persoana de la After School, care a sunat la Protectia Copilului, care mi-a invatat copilul sa spuna ceea ce a spus. In afara de persoana respectiva, care a facut denuntul si de interviul in care copilul spune ca am dat in ea, alte acuzatii nu au.?La solicitarea noastra, ambasada si autoritatile romane nu ne-au ajutat. Asta, pentru ca singurul lucru la care puteau sa ne ajute era repatrierea copiilor.”?Barbatul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *