O camera video pierduta de MI6, cu informatii despre al-Qaida, vanduta pe eBay

O camera video pierduta de MI6, cu informatii despre al-Qaida, vanduta pe eBay

O camera foto second-hand, vanduta pe eBay de un agent MI6, continea in memorie date confidentiale folosite in lupta impotriva retelei teroriste al-Qaida, relateaza editia online a cotidianului The Sun.
Nume, fotografii, amprente si informatii referitoare la studiile suspectilor, au fost gasite in memoria camerei foto digitale. Alaturi de acestea se mai aflau fotografii cu lansatoare de rachete si proiectile, pe care Iranul le-ar furniza retelei conduse de Osama Bin Laden.

De asemenea, un grafic, care arata legaturile dinte celulele active ale al-Qaida, continand numele si ocupatiile teroristilor.

Un alt document purtand mentiunea “top secret”, detalia sistemul de criptare utilizat de agentii MI6, care se aflau in misiuni in afara sediului londonez al agentiei.

Camera foto a fost cumparata cu doar 17 lire sterline de un agent de vanzari in varsta de 28 de ani. Acesta a descoperit documentele atunci cand a descarcat fotografiile pe care le facuse in concediu.

Barbatul a mers imediat la politie, care initial au considerat informatia drept o gluma. Totusi, dupa doar cateva zile, o echipa de agenti antitero a descins in locuinta sa confiscandu-i camera foto si computerul.

Vinovatul este acum cautat pentru ca nu este singurul incident de acest tip. Luni, procurorii au anuntat ca un oficial de rang inalt care lasase intr-un tren rapoarte ale serviciilor de informatii cu privire la al-Qaida si fortele de securitate din Irak, va fi pus sub acuzare sub incidenta legii secretului oficial.

Anul trecut, un functionar a pierdut CD-uri care contineau nume, adrese si informatii bancare despre 25 de milioane de oameni, iar in ianuarie Ministerul Apararii a anuntat ca a pierdut un laptop care continea informatii despre 600.000 de recruti.

Guvernul britanic a anuntat in luna august ca o companie subcontractoare a pierdut datele persoanale ale tuturor detinutilor din Anglia si ?ara Galilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *