O fosta judecatoare condamnata la sapte ani de inchisoare este eliberata conditionat dupa primul an

Fosta judecatoare Veronica Cirstoiu a fost eliberata conditionat, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Prahova, informeaza marti Mediafax.
Cirstoiu era incarcerata la Penitenciarul Targsor unde ispasea pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru ca ar fi luat mita de la Dinel Staicu.
Potrivit portalului instantelor, judecatorii Tribunalului Prahova au decis sa admita contestatia formulata Veronica Cirstoiu.
Astfel, magistratii au admis si propunerea de liberare conditionata facuta de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate.
“Desfiinteaza sentinta atacata si solutionand cauza (…) admite propunerea de liberare conditionata, formulata de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate, privind persoana condamnata Cirstoiu Veronica. Dispune punerea in libertate conditionata a condamnatei (…) daca nu este arestata sau retinuta in alta cauza”, arata sentinta.
Decizia este definitiva si a fost pronuntata in data de 17 octombrie.
Veronica Carstoiu, fost magistrat, a fost condamnata definitiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vara anului 2016, la sapte ani de inchisoare, dupa ce a fost acuzata ca a primit aproximativ 630.000 euro mita de la omul de afaceri Dinel Staicu. Banii i-ar fi primit pentru a-i anula omului de afaceri o pedeapsa.
Procurorii DNA au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca, in cursul lunii februarie 2012, judecatoarea Veronica Cirstoiu ar fi primit, prin intermediul unui avocat, aproximativ 630.000 de euro …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *