O investitie de un miliard de euro ocoleste Romania. BMW a ales Ungaria pentru construirea noii sale fabrici

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

BMW a anuntat ca lucrarile la noua fabrica din Ungaria vor incepe, cel mai probabil, in a doua jumatate a anului viitor. Unitatea este asteptata sa produca circa 150.000 de autovehicule anual.
BMW construieste astfel prima sa fabrica in Europa din ultimele doua decenii, in contextul in care masurile protectioniste, anuntate in ultimele luni, au crescut costurile la nivel global.
O astfel de decizie va ajuta compania sa tina costurile sub control, in contextul tensiunilor comerciale care pot afecta fabrica din Statele Unite, considera analistii. In plus, o unitate in Ungaria ofera mai multa flexibilitate companiei si in contextul Brexit-ului.
BMW a anuntat recent ca va mari preturile a doua SUV-uri fabricate in SUA si comercializate pe piata chineza, pentru a lua in considerare costul suplimentar al tarifelor impuse importurilor de automobile de catre autoritatile din China, cea mai mare piata auto din lume.
„Debrecen este locul ideal pentru ca BMW Group sa isi extinda reteaua de productie. A fost ales in primul rand pentru infrastructura foarte buna, conexiuni logistice adecvate si proximitatea retelei de furnizori exitenti. Personalul calificat din zona locala a fost un alt avantaj cheie”, a mentionat BMW intr-o nota transmisa presei din Romania – care, desigur, a intrebat cum a fost aleasa Ungaria ca destinatie a acestei …

spot_imgspot_img