RETETA ZILEI: Salata de vinete preparata altfel decat o faceai de obicei

Iata de ce ai nevoie:
– doua kg de vinete
– sare (dupa gust)
– piper (dupa gust)
– trei cepe (tocate marunt)
– 100 de ml ulei de floarea soareluiPreparare
– Spala bine vinetele si sterge-le cu un prosop uscat. Incinge gratarul si aseaza vinetele. Intoarce vinetele de pe o parte pe alta, evitand sa se arda. Cand incep sa pocneasca si sa elimine apa, neaparat trebuie sa le intorci sau sa le verifici daca sunt gata.
– Dupa ce s-au copt, trebuie curatate foarte bine de coaja si lasate la scurs intr-un vas din plastic sau din lemn. Nu apropia niciun fel de metal de ele, caci vor oxida. Lasa vinetele la scurs, pana cand nu mai au apa. Vinetele nescurse bine vor fi foarte iuti si amare.
– Taie-le apoi cu ajutorul unui satar din lemn, pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *