O noua lovitura pentru Volkswagen dupa scandalul imens din SUA

Volkswagen Golf GTI de 503 CP, imagini si detalii oficiale / FOTO: Foto: carscoops.com

Luni, actiunile Volkswagen au scazut la Bursa de la Frankfurt cu 19,4%, cea mai mare scadere din ultimi 6 ani,?dupa ce autoritatile de reglementare din SUA au acuzat compania germana de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Problemele Volkswagen au afectat si alte companii auto, actiunile BMW si Daimler inregistrand o scadere de aproximativ 4%. Din cauza declinului actiunilor VW a pierdut aproximativ 15 miliarde de euro (16,9 miliarde de dolari) din capitalizarea de piata.?Volkswagen le-a cerut dealerilor sai din SUA sa opreasca vanzarea unor modele diesel fabricate in 2015 si a ordonat o investigatie externa dupa ce autoritatile de reglementare din SUA au cerut companiei sa recheme aproximativ 500.000 de vehicule.
“Personal, imi pare nespus de rau ca am incalcat increderea clientilor nostri si a publicului. Nu vom tolera niciun fel de incalcare a reglementarilor noastre interne sau a legislatiei”, a declarat duminica Martin Winterkorn, directorul general al celui mai mare producator auto din lume.
Pietele bursiere europene au deschis in crestere luni, dar actiunile Volkswagen au inregistrat cel mai semnificativ declin din aproape ultimii sase ani, dupa ce autoritatile de reglementare din SUA au acuzat compania germana de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, transmite Agerpres.
Vineri, autoritatile de reglementare din SUA au cerut celui mai mare producator auto european sa recheme aproximativ 500.000 de vehicule, amenzile totale putand ajunge la 18 miliarde de dolari.
Actiunile VW au scazut initial la Bursa de la Frankfurt cu 22%, la 125,40 euro, cel mai semnificativ declin din noiembrie 2009. Prabusirea de astazi semnifica pierderi in valoare de 15,4 miliarde de euro. La inceputul sedintei de tranzactionare de luni se consemna o pierdere de 13 procente.?Problemele Volkswagen au afectat si alte companii auto, actiunile BMW si Daimler inregistrand o diminuare de aproximativ 4%.
Bursa de la Frankfurt a deschis luni in scadere cu 0,5%, in primele minute de la debutul tranzactiilor, indicele principal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *