O noua sarbatoare nationala pentru Romania. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Proiectul de lege prevede ca se declara ziua de 10 mai drept „Ziua Independentei nationale”. Parlamentul, Guvernul, autoritatile centrale si locale ale statului sarbatoresc ziua de 10 mai, Ziua Independentei Nationale, potrivit protocolului de stat al Zilei Nationale a Romaniei.?
Legea intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial, mai spune initiativa legislativa. Pana in 1947, timp de aproape 80 de ani – cu intreruperi, ce-i drept -,?Ziua Nationala a Romanei?a fost sarbatorita pe 10 mai. Exista voci autorizate, de istorici, care sustin ca ar trebui sa revenim la acest obicei, inlocuind actuala data la care ne sarbatorim tara, si anume, 1 decembrie. Va prezentam argumentele pro si contra mutarii Zilei Nationale din iarna in primavara.
Istoricul Neagu Djuvara afirma ca a”alegerea datei de 1 decembrie ca Zi Nationala nu a fost potrivita, a fost conjuncturala, facuta de Parlamentul de dupa Revolutia din decembrie 1989. Nu e adevarat ca 1 Decembrie reprezinta unitatea, pe 1 decembrie doar Transilvania si Banatul erau unite”. Adica, …

spot_imgspot_img