Obama participa, miercuri, la un summit UE – SUA.

0
1

Presedintele american Barack Obama a sosit, marti seara, in Belgia, pentru a participa miercuri la un summit UE/SUA, relateaza Agerpres, citand AFP.
Avionul prezidential Air Force One venind de la Haga, unde Barack Obama a participat la o reuniune G7 asupra Ucrainei si un summit privind securitatea nucleara, a aterizat la 21.22 /20.22 GMT/ pe pista aeroportului din Bruxelles.
Al 44-lea presedinte al Statelor Unite, care efectueaza prima vizita in Belgia dupa alegerea sa in 2008, a fost intampinat de regele belgienilor Philippe si primul ministru Elio Di Rupo, cu care a schimbat cateva cuvinte inainte de a disparea in limuzina sa blindata pentru a ajunge in centrul Bruxellesului.
Citeste si: Belgia cheltuieste 10 milioane de euro cu vizita lui Obama
El va ramane mai putin de 24 de ore intr-o capitala belgiana plasata sub masuri exceptionale de securitate, chiar si pentru un oras obisnuit sa primeasca numeroase reuniuni internationale.
Miercuri dimineata, Barack Obama se va deplasa cu elicopterul la Waregem in Flandra /nord/, pentru o ceremonie in prezenta regelui Philippe si a lui Elio Di Rupo, in singurul cimitir american din Primul Razboi Mondial in Belgia. In timpul summitului ce va avea loc la Bruxelles dupa-amiaza, presedintele Statelor …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here