Obama: Presiunea Chinei asupra Coreei de Nord este “capitala”

Rolul Chinei este “capital” in descurajarea Coreei de Nord de a-si continua programul nuclear, a declarat joi, la Tokyo, presedintele american Barack Obama, relateaza AFP, citata de Mediafax.
“Participarea Chinei la impingerea Coreei de Nord intr-o directie diferita este capitala”, a declarat seful statului american intr-o conferinta de presa in capitala japoneza, unde a inceput un turneu asiatic.
“Coreea de Nord comite de mai multe decenii actiuni provocatoare. Este cea mai izolata tara din lume”, a spus presedintele.
“Nord-coreenii sunt pasibili de sanctiuni si condamnari internationale mai mult decat orice tara din lume”, a adaugat el
“Cooperand cu Japonia, Coreea de Sud si China, putem sa exercitam si mai multa presiune asupra Coreei de Nord pentru ca aceasta sa se indrepte intr-o directie sau alta”, a subliniat presedintele Statelor Unite.
Aceste declaratii au loc in contextul in care Washingtonul, Seulul si Tokyo se tem ca regimul de la Phenian ar putea sa procedeze, in scurt timp, la al patrulea test nuclear.
Coreea de Sud a anuntat marti ca a detectat o intensificare a activitatilor intr-o instalatie nord-coreeana pentru teste nucleare, un semn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *