Oblete de Dunare, gatit ca la Oltenita

Suntem exact la jumatatea distantei dintre cele doua orase. Stanga – Capitala. Dreapta – orasul-port de pe Dunare. Privim ceasul, mai sunt cateva ore pana la caderea intunericului, e timp, deci, de inca o explorare… E imposibil sa nu gasim o reteta de peste, daca ajungem in port. Tinem drumul drept, printre sate obosite de zapuseala si culturi amortite; insotiti, pentru o vreme, de ramasitele proiectatului canal care ar fi facut din Bucuresti port la cel mai mare fluviu european si, implicit, la Oceanul Planetar. Deocamdata, lunca batrana a Argesului nu ne permite decat panorama unei albii colmatate dupa puhoaie.
Coboram la primul ponton. Parcurgem cei cativa metri pe podetul ce se clatina sub pasi. Strigam. Nici un raspuns. Cand sa facem drumul intors, apare si singurul personaj al povestii noastre: PONTONIERUL. Domnul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *