Ochi lipiciosi la bebelus? Iata ce e de facut

Ochi lipiciosi la bebelus. Primele luni de viata ale micutului pot reprezenta o adevarata provocare pentru mamici. Numeroase afectiuni iti dau batai de cap si te ingrijoreaza. Dintre acestea, cea mai frecventa este boala ochilor lipiciosi care poate sa apara la unul sau la ambii ochi ai sugarului in primele trei luni de viata. Ai observat si tu, de fiecare data cand il iei pe cel mic din patut, ca va confruntati cu aceasta problema? In continuare, iti oferim cateva informatii folositoare pentru combaterea acesteia.
Pentru ca sunt foarte sensibili si pentru ca incearca sa se acomodeze cu noul lor mediu de viata, bebelusii se confrunta cu multe schimbari fiziologice dupa nastere. Aceste schimbari atrag dupa ele afectiuni care pot fi complicate sau mai putin complicate si care se manifesta diferit, in functie de bebelus. Aproximativ 50% dintre bebelusi se confrunta cu afectiunea ochilor lipiciosi care, daca este tratata cu atentie, nu ridica niciun fel de problema, eliminandu-se si riscul oricarei complicatii care te-ar putea ingrijora.

Principala cauza a aparitiei acestei infectii este determinata de blocarea canalelor lacrimale. Conform specialistilor, aceste canale se blocheaza din cauza sangelui sau a altor lichide care intra in ochii bebelusului la nastere, facand astfel ca genele sa para lipite, de unde si denumirea de a”ochisori lipiciosi”.

o usoara scurgere asemanatoare puroiului care apare in coltul intern al ochiului
lacrimarea excesiva la schimbarea de mediu sau de temperatura
scurgerea albicioasa
ochisori iritati, rosii si lipiciosi.

In momentul in care sesizezi aceasta afectiune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *