Oficial rus: NATO a intensificat activitatile in spatiul postsovietic, inclusiv in Republica Moldova

“Unii oficiali NATO nu ascund faptul ca, desi coopereaza cu Rusia, urmaresc un singur obiectiv: sa faca tara noastra sa se comporte pe scena internationala asa cum vrea Alianta Nord-Atlantica. De asemenea, auzim cum NATO vrea revizuirea unui set de acorduri cu Rusia”, a declarat Antonov, citat de publicatia Vocea Rusiei.
“Rusia a luat nota de planurile unor state membre ale Aliantei de a mobiliza contingente importante de trupe in apropierea frontierelor noastre, lucru care intra in contradictie cu acordurile dintre Rusia si NATO. Noi avioane militare apar, iar exercitiile militare sunt mai frecvente. Evenimentele din Ucraina au evidentiat atentia din ce in ce mai mare pe care NATO o acorda spatiului postsovietic. NATO a intensificat contactele nu doar cu Ucraina, ci si cu R.Moldova si cu Georgia”, a subliniat Antonov.
“Nu vom permite ca provocarile militare ale NATO sa devina o amenintare la adresa securitatii militare a tarii noastre”, a atras atentia oficialul rus.
Alianta Nord-Atlantica a respins vehement afirmatiile adjunctului ministrului rus al Apararii privind intentia NATO de a desfasura efective militare masive in apropiere de frontierele Rusiei. “Dezmint in mod absolut afirmatiile adjunctului ministrului rus al Apararii, conform carora NATO intentioneaza sa mobilizeze forte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *