OLAF nu a gasit niciun indiciu cu privire la eventuale nereguli comise de Schulz ca presedinte al Parlamentului European

Presa germana relatase ca, in timpul mandatului sau de presedinte al PE, Martin Schulz ar fi facut presiuni pentru obtinerea unor termeni preferentiali la angajare pentru confidentul sau, Markus Engels. In octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat si alti colegi sa obtina avantaje lucrative.
OLAF a verificat daca “”exista suficiente suspiciuni de frauda, coruptie sau orice activitate ilegala ce afecteaza interesele financiare ale Uniunii Europene pentru ca Oficiul sa deschida un dosar””.
OLAF a precizat pentru DPA ca, in urma verificarii de catre expertii sai a deciziilor relevante luate de Schulz, nu va fi deschisa nicio ancheta.
Martin Schulz (61 de ani) a fost presedinte al Parlamentului European din 2012 pana la inceputul lui 2017, cand a demisionat. Ulterior, a fost ales la conducerea Partidului Social-Democrat german si desemnat sa candideze pentru postul de cancelar la scrutinul legislativ din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *