Olanda prelungeste restrictiile pentru lucratorii romani. Bucurestiul “regreta”

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a anuntat azi ca Olanda va prelungi cu inca doi ani restrictiile pe piata muncii.

Guvernul olandez a decis sa prelungeasca restrictiile pe piata muncii pentru muncitorii romani si bulgari cu inca doi ani, a anuntat azi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
“Este regretabil ca unele state membre decid sa prelungeasca restrictiile pentru cetatenii nostri pe piata muncii, fara ca cifrele si situatia reala sa o justifice. Din pacate, asemenea decizii nu sustin obiectivele UE de a construi o piata fara bariere si restrictii interne”, a declarat ministrul Teodor Baconschi.
Decizia – arata MAE – ignora apelurile recente ale comisarului european pentru afaceri sociale, Laszlo Andor, si ale Parlamentului European, prin raportul Ungureanu, in sensul eliminarii obstacolelor existente in calea deplinei mobilitati a lucratorilor in spatiul UE.
MAE noteaza ca masura autoritatilor olandeze de mentinere a restrictiilor survine, “in mod paradoxal”, la scurt timp dupa publicarea unui raport al Comisiei Europene (11 noiembrie 2011) din care rezulta ca in statele membre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *