Oligarhii rusi si fostul primar al New Yorkului si-au abandonat casele de lux de langa turnul care a ars la Londra. Un politician britanic a cerut sa fie rechizitionate

Aproximativ 1652 de locuinte au fost lasate neocupate in Kensington si Chelsea, iar statia de metrou Brompton Road a ramas nefolosita, dupa incendiul de la Turnul Grenfell, de luna trecuta . Printre acestea sunt si unele detinute de oligarhii si proprietarii instariti, potrivit publicatiei britanice Daily Mail. Pe de alta parte, doar unele dintre familiile lasate fara adapost au reusit sa-si gaseasca un domiciliu stabil.
Printre proprietari care nu folosesc locuintele de lux se numara si fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, care a cumparat o casa cu sapte dormitoare pentru suma de 16 milioane de lire in 2015, un ucrainian bilionar, care se opune extradarii sale in SUA, un fost membru executiv de la BBC si un dezvoltator imobiliar de lux, noteaza Daily Mail.
Peste 80 de persoane si-au pierdut viata, 24 de etaje au ars, iar 151 de locuinte au fost distruse in iunie, dupa ce un incendiu neasteptat a devastat Turnul Grenfell din vestul Londrei.? Conform ofiterului Fiona McCormack, cea care supravegheaza ancheta, incendiul nu a fost unul voit, iar cauza izbucnirii acestuia a fost o instalatie frigorifica defecta. Turnul a ars in numai 15 minute, pornind de la etajul 4, locul unde traia un taximetrist etiopian, Behailu Kebede.

Mai multe persoane au murit si peste 50 au fost ranite, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce un bloc cu 27 de etaje a fost cuprins de flacari. Este posibil ca multi rezidenti sa fie blocati inca inauntru, desi cladirea risca sa se prabuseasca
Case ramase nelocuite
Conform Daily Mail, lista persoanelor a fost trimisa de catre Consiliu Local, in mod accidental, mai multor surse, printre care si cotidianului The Guardian. Documentul include date despre taxele caselor ramase nelocuite, precum si proprietarii acestora. ?
Lista a devenit publica dupa ce Jeremy Corbyn si deputatii muncitori seniori au cerut ca locuintele din Kensington si Chelsea? lasate goale de investitoriii straini sa fie “rechizitionate” pentru victimele incendiului, dintre care multe locuiesc in casele temporare puse la dispozitie de autoritati.
Inclusa pe lista este si statia de metrou Brompton Road, care a fost candva folosita ca un centru de comanda extrem de secret pentru Winston Churchill. Dar a ramas lasata nefolosita de cand a fost cumparata cu 53 de milioane de lire de ucrainianul oligarh, Dmytro Firtash, in 2014.
Peste o treime din casele din cartier – 603 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *