Oprescu: Daca rata de adoptie a cainilor va fi foarte mica, se va respecta legea.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca municipalitatea, in prezent, aduna cainii de pe strazi, dorind incurajarea adoptiei, si a precizat ca daca rata de adoptie va fi foarte mica, se va respecta legea ce permite eutanasierea, transmite Mediafax.
“Principalul este sa-i luam de pe strazi, apoi mergem la capacitatile de cazare si incercam sa cream si capacitati noi in adaposturi si, ce-i mai important, tragem foarte tare sa incurajam adoptia”, a spus Oprescu, referitor la situatia cainilor fara stapan din Capitala si la proiectul de hotarare votat joi de consilierii generali, prin care se renunta la taxa de adoptie pentru ONG-uri.
Edilul-sef al Capitalei a subliniat ca el vrea, in ceea ce priveste fenomenul cainilor fara stapan, ca “adoptia sa fie baza si regula”.
Sorin Oprescu a mai aratat ca municipalitatea doreste sa ajunga la cinci-sase mii de locuri de cazare in adaposturi. Totodata, potrivit primarului general, municipalitatea vrea sa intareasca adoptia animalelor, dar si controlul fata de cei care adopta, pentru ca “altfel ne trezim cu ei (cu cainii – n. r.) pe strada”.
Citeste si?Sorin Oprescu: Astept ca ONG-urile sa vina sa adopte caini si sa aiba grija de ei, nu sa militeze in strada
Intrebat daca se va ajunge la eutanasierea cainilor fara stapan, Oprescu a aratat ca daca rata de adoptie va fi foarte mica, atunci se va respecta legea, el subliniind ca, pana in prezent, municipalitatea nu a mai eutanasiat caini.
Potrivit reprezentantilor Autoritatii pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *