Orban: Cine voteaza cu Diaconu, da pe jumatate un vot PSD. Mandatul nu va fi validat, e un Don Quijote

de Cristian ANDREI Publicat la: 09.04.2014 20:53 Ultima actualizare: 09.04.2014 20:57

Liberalul Ludovic Orban nu ii da nicio sansa lui Mircea Diaconu sa ajunga in Parlamentul European, afirmand ca acesta a primit dreptul sa candideze, dar Biroul Electoral Central nu ii va valida mandatul. Mai mult, Orban sustine ca voturile primite de Diaconu vor fi redistribuite, iar PSD “va lua partea leului”. Deputatul PNL subliniaza ca social-democratii au blocat candidatura lui Diaconu la parlamentare, dar acum il incurajeaza in campania pentru Parlamentul European.

Deputatul PNL, Ludovic Orban, a declarat pentru gandul ca lui Mircea Diaconu i s-a permis sa candideze la europarlamentare, dar mandatul sau nu va fi validat. Liberalul l-a comparat pe Diaconu cu un don Quijote, precizand ca PSD a”isi va lua partea leului” din voturile lui Diaconu dupa redistribuire.a”Lui Diaconu i s-a permis sa candideze pentru ca in conformitate cu hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu i se interzice sa candideze, ci i se interzice sa ocupe o functie publica. I s-a permis candidatura, dar convingerea mea este ca BEC nu ii va valida mandatul si daca va reusi sa obtina numarul de voturi necesar”, a afirmat pentru gandul Ludovic Orban. ?

El a repetat ca mandatul lui Diaconu nu va fi validat de Biroul Electoral Central, deoarece nu “are dreptul sa ocupe o functie publica timp de trei ani de zile”.
“Sunt hotarari judecatoresti, nu are ce presiune sa existe din partea opiniei publice. Lucrurile sunt clare si mi-e teama ca cine va vota cu Mircea Diaconu, va vota de fapt degeaba pentru ca voturile lor nu vor fi risipite, ci redistribuite, iar aici partea leului si-o va lua PSD. Cine voteaza cu Mircea Diaconu, jumatate din votul lui se duce la PSD”, a afirmat Orban, pe care l-a comparat cu Don Quijote.
El a adaugat ca intreaga campanie a lui Mircea Diaconu a fost sustinuta de posturile de televiziune apropiate premierului, cele “care il lauda de dimineata pana seara pe domnul Ponta si il ataca de dimineata pana seara pe domnul Antonescu si PNL”.
“Ca atare, este evident faptul ca, si asta e chiar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *