Orban, dupa dezertarile din PMP: Am ramas cu un gust amar sa vad ca parlamentari ai lui Basescu fac tot ce pot sa salveze Guvernul

“Parca suntem un mercato, a crescut febra. Am ramas cu un gust amar sa vad ca parlamentari ai lui Basescu parca fac tot ce pot sa salveze Guvernul Dragnea-Dancila, dar nu ne descurajeaza si noi vom continua. Am inceput inca de saptamana trecuta discutii formale si informale. Aceste discutii vor continua si in aceasta saptamana”, a spus Orban, care i-a transmis lui Valeriu Steriu, in contextul plecarii de la PMP la PSD, “”sa-i fie rusine””.
Presedintele PNL a aratat ca discutiile privind sustinerea motiunii de cenzura au demarat si vor continua.
“Am mandatat nu numai echipa de negociere, dar si fiecare parlamentar al PNL sa poarte discutii cu parlamentari care se afla in majoritatea guvernamentala, cu obiectivul de a ii determina sa voteze motiunea de cenzura. Avem intalniri si in cursul acestei saptamani si aceste intalniri vor continua”, a afirmat Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL.
El nu a dorit sa precizeze cu cine vor continua discutiile cu privire la motiunea de cenzura.
Orban a precizat ca au existat discutii institutionale cu partidele parlamentare, cu lideri ai acestora, dar si individuale, cu parlamentari PSD, ALDE, UDMR si de la minoritati.
“Starea de nemultumire este foarte mare in randul parlamentarilor actualei puteri. Problema este ca ei trebuie sa aiba curajul sa ramana in sala, pentru ca strategia perversa care a fost inventata de a tine parlamentarii puterii sa nu voteze la motiunea de cenzura va fi aplicata si in acest caz, ori aici este problema sa-si asume public acest gest, sa ramana in sala sa voteze”, a aratat Orban.
El a sustinut ca, dupa atitudinea publica, nu are nicio indoiala ca parlamentarii din jurul Pro Romania vor vota impotriva Guvernului.
Orban a precizat ca nu s-a stabilit data la care va fi depusa motiunea de cenzura. “O vom depune atunci cand vom avea convingerea ca avem maximum de sanse”, a adaugat liderul PNL.
El a indicat temele principale ale motiunii de cenzura, si anume “distrugerea economiei romanesti, reducerea puterii de cumparare a populatiei, tentativa de capturare a statului, distrugerea sistemelor publice, atacul sistematic impotriva mediului de afaceri, Pilonul II de pensii”.
Orban a aratat ca echipa de negociere privind motiunea de cenzura a fost completata cu vicepresedintii PNL Marian Petrache, Lucian Bode si Victor Paul Dobre.?
Valeriu Steriu si-a anuntat marti plecarea din PMP si revenirea la PSD,?partid pe care il parasise in anul 2009 pentru UNPR. Steriu a declarat ca?a ales libertatea si ca e convins ca si alti colegi de-ai lui vor lua aceasta decizie. Totodata, Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures, a anuntat pe Facebook ca senatorul de Maramures Iustin Talpos s-a inscris azi in Partidul Social Democrat. Tot azi,?senatorul Ion Ganea a anuntat ca trece de la PMP la PSD. Trecerile recente la PSD vin in contextul in care social-democratii au pierdut in ultima saptamana mai multi parlamentari care au ales sa se alature partidului lui Victor Ponta.
Traian Basescu a convocat sedinta de urgenta la PMP.?
“Reusim sa-l intarim pe Dragnea prin dezertarile de astazi. Vad ca domnul Steriu (n.r. – Valeriu), care nu mai dadea pe la partid de vreo 6 – 7 luni, dintr-odata a devenit si epistolar. Domnul Ganea (n.r. – Ion) si domnia sa s-a dus catre unde il indeamna inima. Talpos (n.r. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *