Cum sa iti ajuti copilul sa invete sa adoarma singur

Una dintre cele mai dificile sarcini ale vietii de proaspat parinte este acela de a deprinde bebelusul sa se culce si sa doarma intreaga noapte singur. Cu putinarabdare si constanta nu constituie o misiune imposibila. Tine cont de urmatoarele informatii si sfaturi pentru a te bucura de un somn linistit intreaga noapte.

Informatii despre somnul la bebelus
Nou-nascutul necesita o perioada in care intelege diferenta dintre noapte si zi, ceea ce stiai cu siguranta. Medicul Charles Pohl si director al Centrului de Apnee in Somn si Somn Pediatric din Philadelphia declara ca nou-nascutii nu au inca conexiunile neurologice necesare formate; au un tip de somn dezorganizat sau fragmentat – nu dorm perioade lungi de timp, au nevoie de 2-3 mese nocturne pentru ca stomacul lor nu este suficient de incapator. Insa dupa varsta de 4 luni preferinta naturala a bebelusului este pentru somn, subliniaza Jennifer Waldburger, asistent social clinic. Nu stie insa cum sa ramana intotdeauna adormit. In intervalul 4-6 luni majoritatea bebelusilor pot dormi 6-8 ore de somn neintrerupt pe noapte si sa se culce singuri la loc cand se trezesc sustine James Lemons, profesor de pediatrie in cadrul Scolii de Medicina a Universitatii din Indiana. Pana la varsta de 9 luni pot dormi 12 ore legate; varsta insa poate varia semnificativ in functie de greutatea copilului si de cat de multumit este de hrana.
Marea majoritate a bebelusilor nu adorm fara a fi tinuti in brate sau pe parcursul intregii nopti in patutul lor. Din punct de vedere biologic nu constituie un aspect normal pentru bebelusi; toti oamenii se trezesc de cateva ori pe noapte, atunci cand are loc tranzitia intre ciclurile de somn. Prin urmare, cheia este ca bebelusul sa invete sa adoarma cand este treaz, fara ajutorul tau. Desi pare surprinzator, nu necesita leganat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *