Orest Onofrei, desemnat ministru al Agriculturii, vrea sa renunte la functie

Orest Onofrei, desemnat ministru al Agriculturii, vrea sa renunte la functie

Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei, desemnat ministru al Agriculturii, a anuntat ca intentioneaza sa renunte la functie, transmite Realitatea.net.

“Daca se impune, si acest lucru este necesar, eu ma retrag pentru ca nu am nicio problema. Este vorba de o problema strict personala si de atitudine si de onoare. Mai ales ca traim intr-o lume in care gesturile de genul asta sunt destul de rare”, a declarat Onofrei la Realitatea TV. Onofrei spune ca nu a avut nicio discutie cu Emil Boc pe acest subiect si decizia este strict personala.

“De ce am ales acum sa fac asta? Pentru ca acum au aparut aceste informatii si pentru ca eu nu vreau sa afectez nici imaginea partidului, nici a guvernului. Cred ca este mai corect asa. Eu am un eveniment nefericit in care am o hotarare in care se spune ca sunt nevinovat si nu se putea evita. Pentru mine lucrurile sunt absolut in regula”, a mai spus Onofrei. Onofrei a mai aratat ca timpul pana la formarea actualului guvern este prea scurt pentru ca opinia publica sa inteleaga si sa accepte explicatiile.

Accidentul in care a fost implicat Orest Onofrei s-a produs pe 29 iunie 2002, in comuna Cleja, judetul Bacau. Politicianul era la volanul unui Tico, care a lovit in plin un baiat de opt ani, proiectandu-l la o distanta de 13 metri, iar masina a intrat intr-un sant. Copilul a murit pe loc, iar Onofrei a fost grav ranit.

Curtea de Apel Iasi l-a achitat in iunie 2007 pe Orest Onofrei, care fusese acuzat de ucidere din culpa. In motivarea hotararii instantei se arata ca accidentul nu putea fi evitat, fiind cauzat de traversarea in fuga prin loc nepermis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *