Organ imunitar, regenerat intr-un animal viu

Oamenii de stiinta britanici au reusit in premiera mondiala sa foloseasca cu succes medicina regenerativa pentru a obtine un organ imunitar complet functional in corpul unui animal viu si considera ca aceasta tehnica inovatoare va putea fi utilizata si pe oameni in viitor.
Cercetatorii de la Universitatea Edinburgh au reusit sa reconstruiasca timusul – un organ cu rol central in sistemul imunitar, situat in fata inimii si in spatele sternului – unor soareci foarte batrani, reactivand un mecanism natural care se opreste odata cu inaintarea in varsta. Timusul regenerat era nu numai similar ca structura si detalii genetice cu cel dintr-un soarece tanar, afirma oamenii de stiinta, ci era capabil si sa functioneze din nou, iar soarecii in cauza au inceput sa sintetizeze mai multe celule T – un tip de celule albe cu rol-cheie in lupta contra infectiilor.
Timusul regerat era, totodata, de doua ori mai mare decat acelasi organ din organismele soarecilor batrani netratati.
Studiul a fost coordonat de Clare Blackburn de la Centrul pentru medicina regenerativa afiliat Medical Research Council (MRC) din Edinburgh.
a”Rezultatele noastre sugereaza ca prin utilizarea aceleiasi metode pe pacienti umani am putea imbunatati functionarea timusului si, astfel, impulsiona imunitatea pacientilor in varsta sau imunitatea acelora cu sisteme imunitare suprimate”, a declarat coordonatoarea studiului.
Inainte ca aceasta tehnica sa fie testata pe oameni, oamenii de stiinta vor trebui sa realizeze mai multe experimente pe animale pentru a se asigura ca procesul de regenerare poate fi controlat.
Timusul este primul organ care se deterioreaza pe masura ce oamenii imbatranesc. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *