Orhideea Gardens vaneaza si Complexul Astoria de la Snagov

Orhideea Gardens vaneaza si Complexul Astoria de la Snagov

Noul proprietar al hotelului Astoria, societatea imobiliara Orhideea Gardens, vrea sa puna mana si pe complexul de la Snagov, evaluat la peste 15 milioane de euro. Conducerea Societatii Feroviare de Turism (SFT), proprietarul Complexului Astoria de la Snagov, spune ca a achitat toate datoriile de peste 21 miliarde de lei vechi si ca “executorul judecatoresc nu va scoate nici un activ la licitatie”. “Din informatiile noastre, SFT a platit numai datoriile, fara penalitati. Noi suntem interesati sa cumparam si Complexul Astoria de la Snagov”, ne-a declarat Dragos Penca, reprezentantul Orhideea Gardens.

Societatea Feroviara de Turism (SFT) a obtinut, prin suspendarea executarii silite a hotelului Astoria, blocarea distribuirii banilor obtinuti din vanzarea imobilului. In cazul in care instanta da castig de cauza societatii de avocatura ?Sfaraiala si Asociatii?, SFT va plati catre Orhideea Gardens o chirie de 150.000 de euro pe luna. Reprezentantii Orhideea Gardens sunt pregatiti sa execute SFT in cazul in care nu achita chiria de 5.000 de euro pe zi. Conducerea SFT spera in continuare ca instanta va anula vanzarea hotelului Astoria. “Am depus plangeri penale la mai multe institutii, printre care Curtea de Apel si Parchet. DNA ne-a cerut toate datele privind executarea silita a hotelului Astoria. In acest proces este implicata si societatea Orhideea Gardens. Asteptam decizia instantei privind hotelul Astoria. Nu parasim hotelul Astoria pana nu se judeca suspendarea executarii”, ne-a declarat directorul general al SFT, Luminita Gliga. Ea a precizat ca s-au platit toate datoriile si penalitatile in cazul Complexului Astoria de la Snagov. “Peste 21 miliarde de lei vechi au reprezentat datoriile, penalitatile si avocatii. Complexul Astoria de la Snagov a fost salvat de la vanzare”, ne-a spus Luminita Gliga.

De partea cealalta, reprezentantii noului proprietar al hotelului Astoria, Orhideea Gardens, spun ca nu au primit nici o notificare din partea instantei. “Nu intelegem in ce calitate suntem parte in procesul dintre SFT si societatea ?Sfaraiala si Asociatii?. Noi nu am primit nimic de la Judecatoria Sectorului 1. Am impresia ca avocatii lor ii trag pe sfoara, ori conducerea SFT nu intelege nimic. SFT a avut timp sa plateasca cautiunea pentru cele doua dosare aflate pe rol si sa conteste executarea silita. SFT a obtinut doar intr-un singur dosar suspendarea executarii. Actul de adjudecare nu a fost atacat de SFT. Noi am platit 2,5 milioane de euro, iar executorul judecatoresc distribuie sumele. Ei au blocat distribuirea banilor obtinuti din vanzarea hotelului Astoria. Din cei 2,5 milioane de euro platiti pentru hotelul Astoria, 1,25 milioane de euro a luat Primaria Sectorului 1 si Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru datoriile SFT. Restul de 1,25 milioane de euro au fost blocati din cauza suspendarii. Firma de avocatura si alte societati trebuie sa primeasca bani de la SFT”, ne-a explicat reprezentantul noului proprietar al hotelului Astoria. Reprezentantul societatii imobiliare ne-a mai spus ca a aflat de vanzarea hotelului Astoria in timp ce statea la o coada la Judecatoria Sectorului 1. “Am avut un proces cu Electrica. Stateam la o coada sa platesc o taxa la arhiva, in dreptul avizierului. Pe avizier am vazut ca hotelul Astoria este scos la vanzare. La biroul executorului judecatoresc s-a desfasurat licitatia. Ne-am imprumutat de la o banca pentru a plati hotelul Astoria. Numai noi am participat la licitatie. Hotelul este in proprietatea societatii Orhideea Gardens. Judecarea suspendarii executarii hotelului Astoria s-a amanat pentru ca ei trag de timp. SFT a acceptat plata a 150.000 de euro pe luna, chirie pentru a ramane cu birourile in hotel. Am vazut ca sunt solvabili. Le luam terenurile sau alte cladiri daca nu platesc 150.000 de euro pe luna”, ne-a mai declarat reprezentantul socitatii imobiliare. Dragos Penca a spus ca Orhideea Gardens este interesata de Complexul de la Snagov. “Cred ca SFT a platit numai datoriile la Complexul de la Snagov. O sa ne interesam de Complexul de la Snagov si, daca este de vanzare, o sa participam la licitatie. Statul pierde active uriase pentru datorii de un leu”, a afirmat societatii imobiliare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *