Paleologu despre Miscarea Populara: Unii initiati au avut o viziune, noi asteptam sa …

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca Miscarea Populara este ca intr-un aforism al scriitorului francez La Rochefoucauld, si anume “Iubirea adevarata este ca aparitia fantomelor, toata lumea vorbeste de ele, putini le-au vazut”.
“In legatura cu Miscarea Populara, imi vine in minte un aforism a lui La Rochefoucauld, si anume: “Iubirea adevarata este ca aparitia fantomelor, toata lumea vorbeste de ele, putini le-au vazut””, a spus Paleologu.
El a aratat ca sunt “unii initiati din partid care au avut o viziune” in privinta Miscarii Populare.
“Noi asteptam la poalele muntelui sa vina marii initiati cu tablele legii”, a adaugat Theodor Paleologu.
In legatura cu partidele care ar putea sa compuna Miscarea Populara, liderul PDL a spus ca “s-ar parea ca initiatii gandesc Miscarea Populara ca pe un agregator de grupuscule”.
Intrebat daca UNPR ar putea face parte din Miscarea Populara, Paleologu a raspuns: “Cu UNPR nu mai este Miscare Populara, este altceva”.
Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, pentru “Gandul”, ca, in opinia sa, “in martie, Miscarea Populara va deveni realitate ca alianta electorala”.
“In opinia mea, in martie, Miscarea Populara va deveni realitate ca alianta electorala”, a spus Frunzaverde.
In viitoarea alianta s-ar regasi alaturi de PDL, PNTCD, partid facand parte din aceeasi familie europeana – PPE, ecologistii, dar si UNPR, potrivit unor surse democrat-liberale.
Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a declarat, pentru “Gandul”, ca au existat discutii cu pedelistii condusi de Emil Boc pe aceasta tema, insa negocierile nu s-au finalizat.
“Am avut o intalnire, dar negocierile nu s-au finalizat. Nu se pune problema unei fuziuni, ci a unei aliante electorale, posibil chiar a unei aliante politice”, a declarat Pavelescu.
Miscarea Populara pe care PDL intentioneaza sa o creeze ar putea cuprinde partide precum PNTCD si ecologistii, iar sigla si culoarea acestei miscari ar putea fi inima si, respectiv, verde sau albastru, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.
Democrat-liberalii considera ca sunt compatibili cu PNTCD si cu ecologistii pentru a forma Miscarea Populara, avand in vedere ca PNTCD este membru PPE, ca si PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologistii este importanta, au precizat sursele citate.
Potrivit surselor MEDIAFAX, unii democrat-liberali ar considera oportuna cooptarea in Miscarea Populara a UNPR, insa altii sunt de parere ca, din punctde vedere doctrinar, in acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.
Democrat-liberalii doresc crearea Miscarii Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stanga. In acest sens, conducerea PDL a lansat organizatiilor locale un sondaj privind modul in care ar reactiona electoratul la schimbarea siglei si culorii partidului, fara sa dea o varianta.
Daca se va face aceasta alianta, vor fi schimbate sigla si culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru sigla fiind “inima”, simbolul PPE. Pentru culoarea acestei aliante se ia in calcul verde sau/si albastru, au mai spus sursele citate.
De altfel, culorile verde si albastru au fost folosite de Organizatia de Tineret a PDL, la Scoala de vara pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul “Smart&Right”.Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marti seara, intr-o emisiune la TVR Info, ca arhitectura Miscarii Populare va fi definita dupa alegerile locale, “cand fiecare partid va deconta un anumit rezultat”.
El a sustinut ca Miscarea Populara este “o necesitate tactica pentru ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *