Panica in Siberia in urma unui cutremul puternic din zona lacului Baikal

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un cutremur puternic s-a produs in zona lacului Baikal, din estul Siberiei, miercuri, generand panica, insa deocamdata nu exista informatii privind victime sau pagube, potrivit unor oficiali.

„Imediat dupa cutremur, in Irkutk, a fost intrerupta electricitatea, conexiunea mobila si la Internet, bancile si-au intrerupt activitatea. Unele case au ramas fara acoperisuri”, a relatat agentia RIA Novosti.

„Nu s-au inregistrat victime”, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului local pentru Situatii de Urgenta.

El a precizat ca epicentrul seismului a fost localizat la circa 30 de kilometri nord-est de orasul Baikalsk si s-a produs la ora locala 10.35 (04.35, ora Romaniei).

Purtatorul de cuvant a precizat ca pe scara Richter, cutremurul masoara intensitatea 9, desi Observatorul din Hong Kong si Institutul geofizic american (USGS) au inregistrat intensitatea de 6,3.

„Nu au fost informatii privind distrugeri masive sau victime”, a declarat oficialul, adaugand ca imobilele din regiune sunt proiectate pentru a rezista la seisme si mai mari.

Purtatorul de cuvant al Ministerului pentru Situatii de Urgenta a declarat ca pe marginea lacului Baikal, unde se afla o importanta uzina de celuloza si hartie, cutremurul a avut 8 grade pe scara Richter.

spot_imgspot_img