Papa Francisc a decis sa nu inchida Banca Vaticanulu

Obiectivul declarat al Bancii Vaticanului, al carei nume formal este Institutul pentru Lucrari Religioase, este de a asigura servicii financiare preotilor, calugarilor si institutiilor caritabile. Banca a fost insa implicata in mai multe scandaluri financiare si tranzactii suspecte cu institutii financiare din Italia.
Cel mai grav scandal a avut loc in 1982, cand Banca Vaticanului a fost implicata in falimentul fraudulos al Banco Ambrosiano, al carei presedinte a fost gasit ulterior spanzurat sub un pod din Londra.
“Institutul pentru Lucrari Religioase va continua sa serveasca cu prudenta si sa asigure servicii financiare specializate pentru Biserica Catolica la nivel global”, a informat, luni, Vaticanul, intr-un comunicat care a anuntat aprobarea planului de reformare a bancii.
In ultimul an, Banca Vaticanului a trecut printr-o restructurare de proportii sub conducerea noului presedinte Ernst von Freyberg, un membru al Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim, de Rodos si de Malta, organizatie cu originile in stravechiul ordin al Cavalerilor Ospitalieri. Von Freyberg a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *