Papa isi cere scuze pentru pacatele Bisericii si denunta noul ,,colonialism”” al finantatorilor

Papa Francisc: “televizorul nu e pentru mine”

Papa Francisc a cerut joi, in Bolivia, o noua ordine economica mondiala, denuntand un “nou colonialism” al agentiilor care impun programe de austeritate, si a facut apel ca saracii sa aiba parte de locuri de munca, locuinte si pamanturi, relateaza Reuters in pagina electronica.

Papa Francisc a denuntat goana dupa bani si a apreciat ca tarile sarace nu ar trebui reduse la furnizori de materii prime si forta de munca ieftina pentru tarile dezvoltate.
Francisc a facut aceste afirmatii in fata participantilor la a doua reuniune mondiala a miscarilor populare, la care participa organizatii ale oamenilor de la marginea societatii, inclusiv saraci, someri si tarani care si-au pierdut pamanturile. El a precizat ca sustine eforturile lor de a obtine dreptul elementar la pamanturi, locuinte si munca.
,,Sa nu ne fie frica sa spunem: vrem schimbare, o veritabila schimbare”, a spus Papa, denuntand un sistem care “a impus mentalitatea profitului cu orice pret, fara grija fata de excluziunea sociala sau distrugerea naturii”.
Atacurile anterioare ale Papei la adresa capitalismului au fost criticate aspru de politicieni si comentatori din Statele Unite, unde urmeaza sa efectueze o vizita in septembrie.
Suveranul Pontif a lansat de asemenea un atac care viza aparent organizatii monetare internationale precum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *