Top 3 judete cu cele mai ieftine masini second hand. HARTA

Masini second hand

Daca vrei sa iti cumperi o masina la mana a doua si cauti cel mai bun pret din Romania, ai face bine sa mergi in regiunea de Vest a tarii.

Topul judetelor cu cele mai ieftine masini second hand este condus de Mehedinti (pretul mediu este 2.835 euro), Caras-Severin (2.919 euro) si Salaj (3196 euro), potrivit unei analize a site-ului VeziCatFace.ro realizata pe 160.000 de anunturi second hand din Romania.
La polul opus, topul celor mai scumpe masini second hand este condus de Bucuresti (5179 euro), Galati (4523 euro) si Arges (4458 euro).
Potrivit analizei citate, in judetele din Vest, care au beneficiat si beneficiaza in continuare de o legatura mai puternica cu Occidentul, indeosebi cu Germania, localnicii au avut si au in continuare un acces mai bun la piata auto din strainatate.
Astfel, acestia ajung de foarte multe ori sa prefere o masina mai veche si cu km mai multi din Germania, decat una mai noua din Romania.
In consecinta, masinile din judete precum Timis, Cluj sau Sibiu sunt destul de vechi, cu km multi si se vand la preturi mai mici decat media nationala. Asta, in conditiile in care nivelul salariilor din aceste judete este mult peste media nationala.
Pretul masinilor second hand este influentat de mai multi factori, dintre care amintim varsta si rulajul.
Judetele cu masinile cele mai “rulate” sunt Salaj (198.435 km), …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *