Parchet stratificat pentru o casa confortabila, luxoasa

In prezent, noile tipuri de pardoseli realizate din materiale artificiale caștiga in popularitate, deoarece sunt mai ieftine decat cele naturale și mai ușor de instalat. Cu toate acestea, materialele clasice pentru podele sunt greu de inlocuit, mai ales daca sunteți un fan al interioarelor tradiționale, al detaliilor scumpe și elegante.

Un astfel de material este lemnul. Exista diferite tipuri de materiale de podele naturale, dar cel mai adesea podelele in țara noastra sunt acoperite cu parchet stratificat sau laminat.

Chiar așa. Cea mai estetica pardoseala din lemn a ramas in continuare parchetul. Acest material de finisare a aparut in secolul al XIII-lea. Inițial, parchetul a fost asamblat din bucați de lemn masiv de diferite dimensiuni. In prezent se utilizeaza straturi lipite. Cele mai frecvente sunt tipurile de parchet dublu și triplu stratificat.

Parchetul stratificat este un produs foarte rezistent la un trafic intens, fiind format din aceste mai multe straturi de esențe de lemn natural.

Parchetul triplu stratificat mai ales este cautat de catre proprietarii carora bugetul le permite, deoarece reprezinta un soi de podea sandwich care iși poate pastra frumusețea chiar și 25 de ani, daca beneficiaza de o intreținere corecta și regulata.

Este un parchet care se poate lacui, șlefui sau inlocui foarte simplu.

Trasaturile esențiale ale parchetului stratificat sunt urmatoarele:

– rezistența crescuta la zgarieturi și razele ultraviolete;
– proprietați de izolare termica și fonica speciale (mai bune decat ale parchetului laminat, deși mai mici decat ale parchetului masiv);
– un grad bun de stabilitate (se dilateaza/contracta și se deformeaza greu);
– permite incalzirea prin pardoseala;
– intreținerea facila și necostisitoare.
Din punct de vedere al design-ului pardoselii, la parchetul stratificat este esențiala nu numai calitatea și culoarea acestuia, dar și felul in care se efectueaza montajul propriu-zis.

Parchetul stratificat este realizat 100 % din lemn, de regula triplu stratificat.

Stratul inferior și mijlociu sunt din esențe mai dure, iar al treilea strat, cel aflat la vedere, din stejar, fag, nuc, cireș, mesteacan sau lemn de lux, exotic.

Folosiți aplicațiile online pentru a vedea cum arata montat tipul de parchet stratificat visat

Pe site-urile magazinelor ce vand parchet (triplu sau dublu stratificat) de regula exista și aplicații online cu ajutorul carora clienții iși pot face o parere corecta despre cum va arata tipul de podea realizata din aceasta categorie pe care il doresc.

Se poate selecta esența de lemn dorita și culoarea, așa incat decizia se va putea lua in cunoștința de cauza dupa ce se va analiza online cu mare atenție din punct de vedere vizual o incapere virtuala dotata cu parchetul dublu sau triplu stratificat ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *