Toate bicicletele clasice viseaza la roți electrice

Cel care a inventat roata electrica probabil iși iubea nespus vechea bicicleta clasica, deoarece altfel nu se explica de ce ar fi nascocit asemenea gadget ce transforma un vehicul autonom obișnuit ce se acționeaza prin forța fizica a aceluia ce pedaleaza intr-unul din categoria acelora ce merg singure.

In Franța, unde ciclismul este la mare cinste, in 2015 s-au vandut circa 100.000 de biciclete electrice.

Doar ca oamenii țin totuși la vechilor biciclete clasice, așa incat roțile electrice le permit ca sa impleteasca in doi timpi și trei mișcari tradiția cu modernitatea in materie de biciclete.

Singurul impediment pentru vanzarea in numar mai mare decat in prezent a acestor roți speciale este prețul inca destul de prohibitiv. Dar probabil ca acesta va scadea treptat, pe masura ce vor fi tot mai mulți fabricanți de asemenea produse pentru bicicliști.

Pentru a le instala, nu sunt necesare cunoștințe de mecanica de nivelul Turului Franței: este suficient ca biciclistul amator sa inlocuiasca o roata a bicicletei sale clasice, pentru a beneficia de avantajele pe care orice vehicul de transport autonom electric le ofera in prezent.

Modificarea unei biciclete din convenționala intr-o bicicleta electrica este o operație simpla daca proprietarul are cateva cunoștințe de baza in mecanica și un pic de abilitate practica. Singurele scule specifice pentru instalarea unei asemenea roți cu motor sunt identice cu acelea folosite in mod normal la schimbarea unei roți tradiționale. Nu e nevoie de cheltuieli suplimentare in acest sens.

O bicicleta clasica dotata cu o roata motorizata este extrem de utila daca:

– vreți ca sa mergeți la job și sa reveniți acasa, fara sa transpirați pedaland, dar ocolind blocajele tot mai frecvente din traficul urban;

– sa urcați ușor o strada in panta, fara a va intrebuința nemaipomenit din punct de vedere fizic;

– sa mergeți intr-o excursie cu bicicleta la un drum mai lung, chiar și daca nu sunteți o persoana sportiva, alaturi de niște prieteni care au biciclete clasice, dupa care altfel v-ar fi greu ca sa va țineți;

– va doriți ca sa simțiți viteza (nu prea mare), fara a merge pe o motocicleta care face un zgomot asurzitor;

– deoarece o asemenea bicicleta hibrid va permite și sa pedalați clasic, puteți merge in weekend pedaland in mod tradițional, iar la intoarcere sa lasați motorașul roții electrice ca sa iși faca treaba, in timp ce va relaxați admirand locurile pe unde treceți.

Roata electrica, utila oricarei persoane care are o bicicleta clasica

Roata electrica este perfect adaptabila la majoritatea tipurilor de biciclete tradiționale, este ușoara și se poate instala in chiar mai puțin de doua minute. Are funcții de Bluetooth, ca sa se poata conecta facil la smartphone și se controleaza printr-o aplicație care ofera biciclistului amator toate informațiile despre calatoria sa.

In concluzie, daca aveți o bicicleta clasica la care nu vreți sa renunțați sub niciun chip, modernizați-o achiziționand o asemenea roata cu motor. Nu veți regreta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *