Parintii sunt socati de situatia de la Scoala 141, unde s-a prabusit tavanul: Puteam vorbi despre zeci de copii morti

0
1

Incidentul care a avut loc la Scoala 141 din Sectorul 5 al Capitalei, unde un tavan s-a prabusit, i-a revoltat pe parinti.
Ca urmare, Federatia Asociatiilor de parinti face verificari pentru a stabili cui apartine vina pentru starea de degradare in care se afla scoala. Elevii au fost salvati de la o catastrofa doar prin faptul ca participau, in acea zi, la?programul “Saptamana Altfel”, care se desfasoara in afara scolii.
“Sa cada un tavan pe atata lungime de culoar. Daca se intampla sa nu fie “Scoala Altfel” exista riscul sa vorbim despre zeci de copii morti. Este crunt ce se intampla si am atras atentia, in numeroase adrese, si catre minister. Spuneam ca banii nu se cheltuie cu chibzuinta, nu se justifica, se castiga lucrarile de amenajare si de reparatie a scolilor in baza unor clientele politice, acea clientela o transmite altei firme si va dati seama ca se subtiaza foarte mult calitatea lucrari. Nu vom lasa lucrurile asa”, a declarat Iulian Cristache, presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti.
Citeste si:?Tavanul unei scoli din Capitala a cazut in interiorul cladirii. Inspectorat: Niciun elev nu a fost ranit
Tavanul de rigips al unui corp de cladire al Scolii Gimnaziale 141 din Rahova s-a prabusit.?Potrivit Inspectoratului Scolar General, cladirea respectiva urma sa fie reabilitata.

Mai mult, asociatia a demarat verificari proprii pentru a stabili cui apartine vina.
“Din ce am vazut eu, e clar ca acel acoperis a dat semne de oboseala atat timp cat la peretele lateral se vedea ca exista infliltratii cu apa. L-am rugat pe colegul meu sa se duca la Scoala 141 sa vorbeasca cu conducerea respectiva si sa intrebe daca s-au facut demersurile necesare de catre primaria de sector. L-am rugat sa se intereseze la comisia de securitate si sanatate a muncii sa vada si daca dansii din scoala si-au facut datoria si au facut demersurile necesare pentru consolidarea acelui perete, acelui tavan sau a structurii sau, daca era cazul , trebuia sa solicite mutarea din acea scoala”, a mai spus Iulian Cristache.
Consiliul Local Sector 5 a aprobat, joi seara, rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli, aproband pentru Scoala Gimnaziala nr. 141 un buget de aproape 400.000 de lei pentru amenajarea si consolidarea unitatii de invatamant. Masura a venit, insa, dupa ce tavanul scolii s-a prabusit. Victime nu au existat doar pentru ca elevii participau la programul Scoala Altfel si nu erau in unitatea de invatamant. Daca programul ar fi fost unul normal, cel mai probabil, ar fi existat si victime.
“Holul acela arata impecabil, nu dadea niciun semn de faptul ca tavanul acela suspendat ar fi putut sa se prabuseasca. Cladirea fusese expertizata de primarie pentru ca acolo nu mai fusesera facute lucrari din 2004”, a declarat Marina Manea, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti.
Intrebata de ce elevii inca mai invatau acolo daca se cunostea vulnerabilitatea cladirii, aceasta a raspuns:?”De ce nu sunati la primarie sa va explice, ca ei au facut expertiza, de ce nu au luat masuri in acest …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here