MAI cere accelerarea insolventei ACS FC Dinamo, asociatia lui Nicolae Badea. Ce se intampla cu STADIONUL DINAMO

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Carmen Dan considera asocierea dintre CS Dinamo si ACS FC Dinamo drept una „paguboasa pentru stat” si estimeaza un prejudiciu de 4 milioane de lei.
„Statul ar trebui sa construiasca un stadion nou. Nu sunt dispusa sa accept incalcarea legii?pentru ca niste baieti destepti sa-si rezolve problema. Pentru CS Dinamo, aceasta asociere nu a produs decat pagube, estimate de noi la 4 milioane de lei. MAI?va incepe demersurile pentru desfiintarea asocierii dintre CS Dinamo si ACS FC Dinamo, cu toate implicatiile pe care le presupune aceasta vom cere accelerarea procesului de insolventa a clubului ACS FC Dinamo”, a declarat Carmen Dan.
„”MAI a incercat sa gaseasca o solutie, dar la ACS FC Dinamo primeaza interesul privat. Ei au profitat de patrimoniul statului, iar acum ne aflam in fata unei reale ocazii de investitii si modernizare. Am asteptat din partea lor pana astazi un raspuns, o pozitie si nu am primit nimic, dar ei au dat ieri un comunicat in presa si am inteles ca aceasta este pozitia lor. Nu sunt dispusa ca nimeni din MAI sa incalce legea pentru ca niste baieti destepti sa-si rezolve problemele financiare. CS Dinamo are pagube de peste patru milioane de lei si ne-am dat seama ca scopul financiar de interes privat a fost predominant mereu. S-a vorbit mult de un interes pentru sport, public si fotbal, dar nu este nimic adevarat din toate lucrurile astea. In concluzie, MAI va desfiinta asocierea dintre CS Dinamo si ACS FC Dinamo””, a spus ministrul, intr-o declaratie de presa.
„”In legatura cu insolventa, ACS FC Dinamo nu este interesat de sport, suporteri si echipe de fotbal. In concluzie, vom cere accelerarea procesului de insolventa. Mentionez ca din 2010 nu s-a intamplat nimic in acest sens. Nici macar o evaluare a datoriilor””, a precizat Carmen Dan.
„”MAI isi doreste un nou stadion in Stefan cel Mare, dar nu voi ceda niciunui fel de presiune””, a subliniat ministrul.
„”Obiectivul care urmeaza sa fie construit nu are doar un stadion, un gazon, tribune, vestiar si tabela de marcaj, este vorba de o intreaga infrastructura comerciala ce urmeaza sa apara sub tribune, cafenele, spatii de cazare, fast food-uri. Adevarul nu este pe teren, ci sub tribune””, a mai spus ministrul Carmen Dan.
Ministrul le ceruse saptamana aceasta reprezentantii legali ai ACS FC Dinamo Bucuresti sa-si reconsidere punctul de vedere, sa reanalizeze propunerea inaintata si sa accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma sa faca obiectul investitiilor, asa cum au fost ele mentionate in propunerea de act aditional inaintata la data de 25 aprilie 2017.
„”In continuarea demersurilor pentru predarea documentatiei catre Compania Nationala de Investitii in vederea realizarii noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti al MAI a primit la, sfarsitul saptamanii trecute, un raspuns la propunerea de act aditional transmisa la data de 25 aprilie 2017 catre ACS FC Dinamo Bucuresti. Propunerea ACS FC Dinamo Bucuresti nu poate fi acceptata deoarece prin aceasta se urmareste doar retragerea bunurilor si suspendarea utilizarii stadionului Dinamo si nu cedarea acestor sarcini, ceea ce inseamna ca statul ar trebui sa investeasca pentru un interes privat””, anuntase Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat.
ACS FC Dinamo Bucuresti, apartinand fostului finantator al gruparii de fotbal, Nicolae Badea, entitate distincta de societatea care detine echipa de fotbal Dinamo Bucuresti (FC Dinamo 1948 SA), a impus un termen de 15 zile ca dupa realizarea noului stadion de catre stat, societatea privata sa-si reia dreptul de utilizare pe acesta si tot pe o durata nedeterminata. „”Aceasta solutie propusa de ACS FC Dinamo Bucuresti presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii (Anexa 3 a Ordonantei 25/2001)””, potrivit …

spot_imgspot_img