Parlamentarii bat inca un record – cea mai scurta sedinta din acest an. In cate secunde a scapat, inca o data, „baronul puilor” de arestare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

de Alina Novaceanu – Mediafax Publicat la: 13.05.2014 17:29 Ultima actualizare: 13.05.2014 17:30

Parlamentarii bat un nou record. Astazi a avut loc cea mai scurta sedinta de plen a Camerei Deputatilor, 22 de secunde. Practic, Viorel Hrebenciuc, cel care conducea lucrarile, a deschis sedinta doar pentru a anunta ca o suspenda din lipsa de cvorum. In sala erau doar 151 de deputati, iar pentru a se desfasura lucrarile era nevoie de 202. Cel 22 de secunde au fost suficiente ca deputatul Florin Popescu sa obtina inca o amanare a votului pe cererea de arestare.

Camera Deputatilor si-a suspendat, marti, sedinta de plen din lipsa de cvorum, in conditiile in care doar 151 de deputati au semnat listele de prezenta, cvorumul fiind de 202.
Presedintele de sedinta, vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc a anuntat ca suspenda sedinta din lipsa de cvorum, inclusiv sedinta de vot final.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor era prevazuta dezbaterea mai multor proiecte de legi cu raport de respingere.
Deputatii urmau sa dea votul final si in privinta cererii de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu.

Sedinta Camerei Deputatilor in care trebuia sa se supuna la vot ridicarea imunitatii deputatului Florin Popescu a fost suspendata si in urma cu o saptamana, tot din lipsa de cvorum.
DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Florin Popescu, pentru folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. „Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca, in cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al …

spot_imgspot_img