Patriarhul Daniel, primit de Patriarhul Rusiei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Delegatia Bisericii Ortodoxe Romane condusa de patriarhul BOR, Daniel, a fost primita sambata de Patriarhul Kirill, al Moscovei si al intregii Rusii, in Sala Tronului din Catedrala Hristos Mantuitorul.

Patriarhul Daniel se afla la Moscova, in perioada 2-5 decembrie, cu prilejul festivitatilor organizate la implinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului in Biserica Ortodoxa Rusa, informeaza basilica.ro.
Sambata dupa amiaza, patriarhul Daniel va participa la sesiunea solemna a sinodului arhieresc si se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei si celorlalti Primati prezenti la evenimente.
Toti Intaistatatorii ortodocsi vor adresa un cuvant.
La sosirea pe Aeroportul International Sheremetyevo din Moscova, patriarhul Daniel a fost intampinat de o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formata din: Mitropolitul Veniamin de Orenburg, Mitropolitul Teofan de Kazan si Episcopul Irineu de Orsk si Gai.
Din delegatia Patriarhiei Romane fac parte, alaturi de patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Targovistei, Mitropolit Nifon si preotii consilieri patriarhali Michael Tita, Stefan Ababei, arhid. Maxim Tifui, Consilier eparhial si pr. Eugeniu Rogoti, traducator.
La implinirea a 100 de ani de …

spot_imgspot_img