Patriarhul Kiril: Nimeni nu va putea distruge “Sfanta Rusie”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kiril, le-a cerut, sambata, credinciosilor sa se roage pentru ca nimeni sa nu poata “distruge Sfanta Rusie”, relateaza Mediafax.
Citeste si: Ministrul polonez al Apararii: America trimite trupe la Varsovia
Patriarhul ortodox al Kievului, Filaret, a denuntat la un moment dat “inamicul” rus, a carui “agresiune” impotriva Ucrainei este sortita esecului, a declarat el in mesajul pascal.
Citeste si: Flota ucraineana din Crimeea se retrage spre Odessa
In catedrala Christos Mantuitorul din Moscova, patriarhul Kiril a cerut asistentei sa ingenuncheze si a ingenuncheat el insusi pentru o rugaciune pentru Ucraina.
Citeste si: Putin: “Nimic nu ar trebui sa impiedice relatiile dintre Rusia si Occident”
“Trebuie sa ne rugam astazi pentru poporul rus care traieste in Ucraina, pentru ca Domnul sa faca pace pe teritoriul ucrainean (…), sa puna capat intentiilor celor care vor sa distruga Sfanta Rusie”, a declarat patriarhul. “Acest lucru s-a intamplat de numeroase ori in istorie si numeni nu a reusit vreodata”, a declarat el, potrivit textului si inregistrarii video postate pe site-ul Patriarhiei.
Citeste si: Cum a fost primit la Donetk acordul de pace semnat la Geneva
“Ucraina este politic o tara straina, (dar) spiritual si istoric acest lucru nu a fost niciodata valabil. Suntem un singur popor in fata lui Dumnezeu, avem aceeasi credinta ortodoxa, indiferent ce cred cei care spun ca poporul ucrainean are alte religii”, a declarat el.
Citeste si: Dupa tatari, separatistii prorusi au o problema si cu romii
El a adaugat ca se roaga “pentru ca puterea sa fie aleasa legitim, pentru ca schimbarile pe care vrea sa le faca astazi poporul Ucrainei sa aiba loc in spiritul Legii fundamentale a acestei tari”.
Citeste si: Presedintele american, “dezgustat” de masurile antisemite din Donetk
Rusia contesta legitimitatea proeuropenilor aflati in prezent la putere la Kiev, dupa ce presedintele prorus Viktor Ianukovici a fost indepartate la sfarsitul lui februarie, la incheierea a trei luni de contestare, incheiate intr-o baie de sange.
Citeste si: Tatarii din Crimeea acuza ca sunt discriminati de autoritatile ruse
Moscova inclina, de asemenea, in favoarea unei reforme …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *