Patru noi candidati, intre care o femeie, la alegerile prezidentiale din Siria

Parlamentul sirian a anuntat duminica patru noi candidati, intre care o femeie, la alegerile prezidentiale programate pentru data de 3 iunie, un scrutin pe care opozitia in exil si Occidentul il considera o “parodie a democratiei”, relateaza Mediafax.
In total, sase candidati s-au inscris pana in prezent in cursa prezidentiala.
Presedintele Bashar al-Assad, a carui familie se afla la putere in Siria de peste 40 de ani, inca nu si-a prezentat candidatura la aceste alegeri, care vor fi organizate in plin conflict in zonele controlate de regim.
In cadrul unei sedinte transmise in direct de televiziunea de stat, presedintele Parlamentului, Mohammad al-Lahham, a anuntat candidaturile lui Sawsan Haddad, Samir Maala, Mohammad Firas Rajjouh si Abdel-Salam Salamé “la postul de presedinte al Republicii Arabe Siriene”.
Sawsan Haddad, s-a nascut in 1963 in Latakia (nord-vest) si este inginer mecanic, in timp ce Samir Maala, s-a nascut in 1961 la Quneitra (sud) si este profesor de drept international.
Ceilalati doi candidati sunt Mohammad Firas Rajjouh, nascut in 1966 la Damasc, si Abdel-Salam Salamé, nascut in 1971 la Homs (centru).
Primii doi candidati – Hassan Abdullah al-Nouri, un om de afaceri si membru al opozitiei tolerate de regim, si deputatul Maher al-Hajjar – s-au inscris in cursa prezidentiala joi.
Sambata, Presedintia siriana a afirmat ca vrea sa organizeze un scrutin “liber si transparent”. Insa, potrivit opozitiei, scrutinul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *