Germania si Franta fac presiuni asupra Rusiei pentru eliberarea observatorilor OSCE din Ucraina

Berlinul a apreciat duminica seara ca Moscova are “datoria” de a exercita presiuni asupra separatistilor prorusi din estul Ucrainei in vederea eliberarii observatorilor OSCE, in timp ce Parisul a avertizat in privinta unui “derapaj” care ar urma sa aiba consecinte “considerabile”, relateaza Mediafax.
Citeste si: AFP: Unul dintre observatorii OSCE retinuti la Slaviansk a parasit locul de detentie
“Rusia are datoria de a actiona asupra separatistilor pentru ca membrii misiunii OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) retinuti sa fie eliberati cat mai curand posibil”, a declarat intr-un comunicat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.
Citeste si: Urmatoarele sanctiuni americane vor viza industria de aparare a Rusiei
Opt observatori occidentali ai OSCE retinuti inca de vineri de insurgenti prorusi, intre care patru germani, au fost prezentati duminica in fata presei, la Slaviansk, un bastion separatist din estul Ucrainei. Un alt observator a fost eliberat duminica seara si a parasit primaria orasului Slaviansk insotit de doi negociatori ai OSCE, a constatat AFP.
Citeste si: Militanti separatisti prorusi au ocupat televiziunea regionala de la Donetk
Pe de alta parte, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a avertizat duminica in privinta unui “derapaj” care ar urma sa aiba consecinte “considerabile” in Ucraina si a lansat un apel la “dezescaladare” a situatiei.
Citeste si: Trei ofiteri ucraineni, capturati de rebeli, a anuntat liderul separatistilor prorusi de la Slaviansk, in estul Ucrainei
“Situatia este foarte ingrijoratoare. Un derapaj cu consecinte considerabile poate avea loc oricand”, a declarat Laurent Fabius pentru TV5 Monde.
Citeste si: Separatistii prorusi: Observatorii OSCE retinuti la Slaviansk sunt spioni NATO. Ii vom schimba cu propriii nostri prizonieri
“Nu se pune in discutie de a incepe un razboi cu Rusia, asa ceva nu are sens. Este necesara lansarea unui apel la dezescaladare, in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *