PDL ataca la Curtea Constitutionala prelungirea programului de vot la referendum

de Alina Novaceanu Postat la: 19.07.2012 16:53 Ultima actualizare: 19.07.2012 16:54

Mediafax Foto/Luiza Puiu
PDL a depus, joi, trei contestatii la Curtea Constitutionala referitoare la modificarile ordonantelor privind referendumul si atributiile CC si la Legea care prevede ca programul de vot la referendum se stabileste prin hotarare de guvern, a anuntat vicepresedintele PDL Sever Voinescu.
“PDL a depus o contestatie pe legea care aproba ordonanta privind competentele Curtii Constitutionale, o contestatie pe legea care modifica Ordonanta 41 in sensul stabilirii programului de vot la referendum si o contestatie la Legea care modifica programul de vot”, a precizat Sever Voinescu intr-o conferinta de presa.
El a spus ca, miercuri, in Parlament au avut loc episoade stranii, fiind votata prima data o lege care modifica OUG 41 privind referendumul si stabileste ca programul de vot este intre orele 07.00 si 23.00 si apoi a fost votata o lege in care se stabileste ca orarul de vot va fi precizat prin hotarare de guvern.
“Toata aceasta ambiguitate nu face decat sa adauge cavalcadei care face referndumul greu de organizat, greu de urmarit”, a adaugat Voinescu.
El a spus ca ii banuieste pe premierul Victor Ponta si USL de rea credinta. “Eu ii banuiesc de rea credinta. Toate masurile de organizare a referendumului decise de USL marturisesc dorinta acestuia de a pescui rezultatul referendumului in ape tulburi. Asta ne alarmeaza”, a spus Voinescu.
Vicepresedintele democrat-liberal a precizat ca PDL a atacat la Curtea Constitutionala cele trei legi pentru a incerca sa clarifice “un pic lucrurile”, aratand ca “este un hatis legislativ”.
El a adaugat ca nu stie cand va judeca Curtea Constitutionala aceste contestatii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *