Perchezitii la seful CJ Constanta: Nicusor Constantinescu, dus la audieri.

0
1

Mai multe perchezitii au loc, miercuri dimineata, la sediul Consiliului Judetean Constanta, vizati fiind ?presedintele institutiei, Nicusor Constantinescu, precum si la sediul Directiei Drumuri si Poduri Constanta, vizat fiind un functionar public, spun surse judiciare pentru Romania Libera.
Seful CJ Constanta mai este implicat intr-un dosar de coruptie si are interdictie de a parasi tara.

Potrivit ?Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, se efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011-2013, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local.
In cursul diminetii de 19 martie 2014, ca urmare a autorizarii de catre instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in trei locatii situate in municipiul Constanta, dintre care doua sunt sediile unor institutii publice.
In acest moment, in cauza se efectueaza ?urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana.?
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.?
—–
Reamintim ca la data de 15 ianuarie Nicusor Cosntantinescu a fost ridicat de procurorii anticoruptie din fata sediului CJ Constanta si dus la audieri . Atunci, Constantinescu a incercat sa se opuna si a refuzat sa urce in masina anchetatorilor. Ulterior, el a cerut desfiintarea DNA.
La data de 10 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanta al D.N.A. au pus in miscare actiunea penala impotriva inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel si au dispus, fata de acesta, masura controlului judiciar.
Controlul judiciar este o masura preventiva prevazuta Noul Cod de Procedura Penala, necesara in scopul impiedicarii sustragerii inculpatului de la urmarirea penala. Aceasta va inlocui masura preventiva …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here