Peste 16 persoane candideaza pe un loc la admiterea in magistratura

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Peste 2.600 de candidati s-au inscris la concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii, pentru ocuparea unui numar de 160 de locuri de auditori de justitie, informeaza Consiliul Superior al Magistraturii.

60 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 100 de locuri pentru ocuparea functie de procuror. De asemenea, exista cinci posturi vacante de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

La concurs se pot inscrie persoane care au cetatenie romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu, este licentiata in drept, nu are antecedente penale sau cazier fiscal, cunoaste limba romana, este apta, din punct de vedere medical si psihologic, pentru exercitarea functiei.

Comisia medicala se numeste prin ordin comun al ministrului Justitiei si al ministrului Sanatatii.

Concursul va avea trei etape. Pe 31 august 2008 are loc proba scrisa eliminatorie, tip grila cu 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare dintre urmatoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. Pe 11 septembrie 2008 va avea loc testul de verificare a rationamentului logic, constand in verificarea capacitatii de analiza si sinteza, prin rezolvarea unui test grila cu 100 de intrebari. Iar in perioada 12 – 21 septembrie 2008 se va sustine un interviu constand in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.

Pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota sapte, clasificarea candidatilor urmand a se face in ordinea descrescatoare a notelor.

spot_imgspot_img