Peste 2.000 de imigranti, tinuti inchisi in incinta unui stadion de pe insula Kos, Grecia

Criza imigrantilor ia amploare in Grecia. Peste 2.000 de refugiati, majoritatea din Siria si Afghanistan, au fost inchisi in incinta unui stadion din insula Kos, dupa ce politistii au intervenit cu bastoane si extinctoare pentru a incerca sa ii disperseze si sa imprastie multimea furioasa. Potrivit The Guardian, din cauza temperaturilor ridicate, unele persoane au avut nevoie de asistenta medicala, insa cu greu au reusit sa iasa de pe stadion. La fel si cei veniti cu copiii, acestia au incercat sa se indrepte catre iesire, prin multimea revoltata care se imbrancea, insa abia au putut sa patrunda din nou afara.

Imigrantii s-au luat la bataie cu fortele de ordine, dar si intre ei. Peste noapte, cele 1.000 de persoane care au fugit de razboaie si foamete au fost inchise in incinta unui stadion. Fara toalete, mancare sau prea multe explicatii, potrivit Realitatea TV.
La fiecare 15 minute, un refugiat a lesinat din cauza caldurii, iar o alta persoana a suferit un atac de epilepsie, potrivit reprezentantilor Organizatiei Internationale “Medici fara frontiere”, care au acordat ajutor medical celor de pe stadion, scrie The Guardian,
La un moment dat, politia a provocat explozii supersonice in incercarea de a restabili ordinea, din cauza carora, din motive de siguranta, cei delegati din Organizatia Internationala “Medici fara frontiere” s-au retras.
Purtatoarea de cuvant a Organizatiei Internationale “Medici fara frontiere”,?Julia Kourafa, a declarat ca situatia scapa de sub control.
“Nu a existat coordonare intre autoritati. Doar politia a fost prezenta, fara ca agentia refugiatilor sa trimita vreun reprezentant si fara sa le fie asigurata paza membrilor nostri. Este pentru prima data cand vedem asa ceva in Grecia – persoane inchise pe un stadion si controlate de fortele de ordine. Vorbim de mame cu copii si oameni in varsta, care se afla de multe ore in soare”, a mai spus Kourafa.

?Inaltul Comisariat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *