Peste 50.000 de infectii nosocomiale in spitalele din Romania, in ultimii cinci ani. Datele reies din documentele Ministerului Sanatatii care au ajuns la Parlament

Ministerul Sanatatii a trimis la Parlament o serie de documente in care se arata starea spitalelor din tara noastra, in privinta infectiilor nosocomiale. Dupa cum arata Mediafax, numai in ultimii cinci ani acest minister a identificat 57.088 infectii.

Recordul a fost stabilit anul trecut, cand au fost inregistrare 12.316 infectii. Anul 2010 a marcat 8.105 infectii. Dar din 2013 numarul acestora a tot crescut. Bucurestiul detine recordul de infectii in spitale. Capital este urmata de orasele Iasi si Cluj. Situatia aceasta nu a fost rezolvata, in ciuda numeroaselor controale.
Numai anul trecut au fost verificate 367 de unitati sanitare si s-au aplicat 626 de sanctiuni contraventionale, dintre care 369 de amenzi in valoare totala de 340.900 de lei, trei decizii de suspendare a activitatii si au fost emise 254 de avertismente, conform datelor raportate de Ministerul Sanatatii Legislativului.
Cele mai multe infectii nosocomiale, la nivelul acestei perioade a ultimilor cinci ani, au fost inregistrate in Bucuresti – peste 12.000 de infectii. Topul este completat de judetele Iasi – peste 9000 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *