Peste 700 de noi cazuri de rujeola, in ultima saptamana. Alexandru Rafila: Epidemia este o consecinta a nevaccinarii

Peste 700 de noi cazuri de rujeola au fost raportate, la nivel national, in ultima saptamana. Astfel, de la debutul epidemiei, s-auinregistrat ?inregistrat 4.793 de cazuri si 21 de decese, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Potrivit presedintelui Societatii Romane de Microbiologie, consilierul in Ministerul Sanatatii Alexandru Rafila, epidemia este o consecinta a nevaccinarii, informeaza News.ro.
Pana la data de 14 aprilie, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola este de 4.793 cazuri, in 38 de judete, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Ca urmare a epidemiei s-au inregistrat 21 de decese (cinci in judetul Arad, cinci in judetul Timis, cinci in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin, unul in judetul Calarasi, unul in judetul Satu Mare si unul in Bucuresti), toate victimele nefiind vaccinate.?
Cele mai multe cazuri au fost consemnate in judetul Caras-Severin – 945, fata de saptamana trecuta fiind cu 89 mai multe cazuri raportate.In judetul Timis sunt ?901 cazuri, fata de 756 cu o saptamana in urma, cu 145 mai multe cazuri raportate. In judetul Arad au fost inregistrate 827 de cazuri fata de 718 saptamana trecuta, in Dolj 317 cazuri, fata de 245, in Alba 125, fata de 96, in Calarasi 131, fata de 99.Totusi, cea mai mare crestere a cazurilor apare in judetul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *