Peste o mie de incendii, stinse de pompierii militari in ultima saptamana

Peste o mie de incendii au fost stinse de pompierii militari in ultima saptamana, iar echipajele SMURD au asistat medical 5.600 de persoane, a anuntat duminica Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
Referitor la actiunile de prevenire, in perioada 20-25 martie, inspectorii au continuat activitatile de indrumare si control, pe linia respectarii masurilor de aparare si stingere a incendiilor la institutii publice si operatori economici din diverse domenii de activitate (comert, alimentatie publica, turism, de agrement etc.). Astfel, personalul specializat a desfasurat 897 controale la nivel national, in urma carora au fost aplicate 2.198 sanctiuni contraventionale (253 amenzi si 1.945 avertismente), in cuantum de peste 333.800 lei, au informat reprezentantii IGSU.
De asemenea, in perioada mentionata, la nivel national s-au facut 926 de actiuni pentru educarea preventiva, pregatirea si verificarea adoptarii masurilor de protectie a populatiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc. Concomitent cu activitatile de control asupra respectarii normelor de aparare impotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunitatilor operative de interventie au efectuat 1.874 actiuni de recunoastere in teren pentru a stabili modul de interventie in cazul producerii unor eventuale situatii de urgenta.
Conform comunicatului dat publicitatii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *