Peste prajit in aluat si sos tartar, reteta delicioasa

Ingrediente
1 kg file de cod dezosat
ulei pentru prajit
Pentru aluatul pentru peste
1 cana faina
1 cana faina de orez
1 lingurita sare
? lingurita piper
1 ou, batut
2? cani bere sau apa minerala
Pentru sosul tartar
1 cana maioneza
2 lingurite capere tocate
2 lingurite zeama de muraturi
1 lingurita miere
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita coaja razuita de lamaie
zeama de la jumatate de lamaie
piper
Mod de preparare
Pentru aluat amesteca ingredientele uscate. Toarna berea sau apa minerala si amesteca pana se incorporeaza lichidul. Elimina si eventualele cocoloase formate.
Taie pestele in 8 bucati. Asezoneaza pestele sare si piper pe ambele parti. Da fiecare bucata de peste prin faina de orez, apoi da-le prin aluat si, cu girja, scufunda-le in ulei incins.
Prajeste cateva minute, 5 minute ar putea fi suficient, dar depinde de grosimea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *