Pierderi de 4,5 miliarde de doalari si mii de concedieri la Toshiba

Conglomeratul industrial japonez Toshiba a anuntat luni ca va elimina 6.800 de locuri de munca in conditiile in care pentru actualul exercitiu fiscal (care se va incheia in luna martie 2016) se asteapta sa inregistreze pierderi record de 550 de miliarde de yeni (4,5 miliarde de dolari), informeaza Agerpres, care citeaza AFP.

Cifra anuntata luni este mai mare decat pierderile de 398 de miliarde de yeni inregistrate in exercitiul 2008/2009, in urma crizei financiare globale.
Toshiba a precizat ca restructurarea de personal, echivalenta cu aproximativ 3% din forta sa de munca, va viza in special operatiunile de productie de televizoare, PC-uri si electrocasnice. Aproximativ 3.700 de posturi vor fi eliminate la divizia de televizoare, ceea ce reprezinta aproximativ 80% din efectivele acestei ramuri, grupul urmand sa renunte la productia de televizoare peste hotare si sa vanda o uzina din Indonezia.
In cazul diviziei de PC-uri vor fi eliminate 1.300 de locuri de munca. De asemenea, in ceea ce priveste operatiunile din domeniul PC-urilor, Toshiba a informat ca analizeaza o posibila regrupare impreuna cu alti producatori. Grupul nu a dezvaluit numele acestor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *