Pilotul de F1 Fernando Alonso cumpara echipa de ciclism Euskaltel

de Adrian Petculescu – Mediafax Publicat la: 02.09.2013 16:17 Ultima actualizare: 02.09.2013 16:29

AFP//Mediafax Foto
Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, cumpara Euskaltel, echipa de ciclism care isi anuntase recent incetarea activitatii din motive financiare, si, daca tranzactia se va realiza, formatia din Tara Bascilor va ramane in World Tour si in 2014, informeaza L”Equipe.
“S-a ajuns la un acord de principiu. Negocierile ar trebui sa se finalizeze in urmatoarele saptamani”, au anuntat reprezentantii echipei Euskaltel.

Pentru a se mentine in elita ciclismului, Euskaltel are nevoie de un buget minim de sase milioane de euro. Suma ar putea fi acoperita de un sponsor al lui Alonso. Totodata, sediul echipei ar putea fi mutat din Tara Bascilor in Asturia, regiunea natala a pilotului de la Ferrari, dar si a liderului Samuel Sanchez.
Noua echipa va respecta contractele ciclistilor care sunt legitimati in acest moment la Euskaltel Euskadi pentru 2014 si 2015. Transparenta si toleranta zero reprezinta fundatia pe care se va construi acest proiect”, a declarat Alonso, pe site-ul sau oficial.
La 20 august, Euskaltel Euskadi, care il are in componenta pe medaliatul olimpic Samuel Sanchez, a anuntat ca se va desfiinta din 2014 din cauza lipsei de fonduri. Acest anunt a fost facut cu cateva zile inainte de inceperea Turului Spaniei de grupul de telecomunicatii Euskaltel, care sponsoriza echipa de ciclism de 17 ani.
“Euskaltel Euskadi nu poate continua activitatea si in 2014 in lipsa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *